Çift Kavramalı Şanzımanın Artı ve Eksileri

Çift Kavramalı Şanzımanların Avantajları

En belirgin avantajı manuel şanzımanın sürüş  karakteristiğini sağlayabilmesidir. ( Örneğin hızlı gaz kelebeği tepkisi ve gaz pedalından ayağınızı çektiğinizde motor hızında düşüş olmaması gibi) Buna rağmen çift kavramalı şanzıman manuel ve SMT’ye göre neredeyse anlık çok hızlı vites değiştirebilme kabiliyetine sahiptir. Volkswagen DSG vites yükseltmek için sadece 8ms ye ihtiyaç duyarken SMT’ye sahip Ferrari Enzo aynı işlem için 150ms’ye ihtiyaç duymaktadır. Anlık vited değiştirme daha hızlı ivmelenme demektir: Audi’nin verilerine göre A3 0-60 mph hıza manuel şanzımanda 6.9 sn’de ulaşabilirken DSG şanzıman 6.7 sn’de ulaşabilmektedir.

cift-kavramali-sanzimanin-arti-ve-eksileri

Çift Kavramalı Şanzımanların Dezavantajları

Çift kavramalı/DSG şanzımanların en belirgin dezavantajı, diğer dişli dişli şanzımanlarda olduğu gibi sabit vites sayısının olması ve şanzımanın motoru maksimum güç ve yakıt ekonomisi için en optimum hızda tutamamasıdır. Bu yüzden çift kavramalı şanzımanlar CVT şanzımanlar kadar gücü aktaramaz ve yakıt yönünden ekonomik değildir. Buna rağmen çift kavramalı şanzımanlar CVT şanzımanlara göre daha iyi bir sürüş keyfi sağladığı için çoğu sürücü tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca çift kavramalı şanzımanlar manuel şanzımanlara göre daha performanslı olduğu için manuel şanzımanlara tercih edilmektedir.

Otomatik Şanzıman Arızası ve Fiyat Bilgisi İçin: 0 850 640 06 85 – Dahili 16

Otomatik Şanzıman Kavraması ve Yedek Parçaları İçin: 0 850 640 0 685 – Dahili 17

1 Ocak 2023’ten itibaren, kalite standartlarımız uyarınca İstanbul Kartal, İstanbul Levent, Ankara Şaşmaz ve İzmir Bayraklı servislerimiz tek bir telefon numarası üzerinden hizmet vermektedir:

0 850 640 0 685

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.